Jak zorganizować przewiezienie prezentów po baby shower, żeby było wygodnie dla przyszłej mamy?

M

MajaDlaMamy

Autor wątku • 06.05.2026 o 20:17

Organizuję baby shower dla przyjaciółki i wiem, że goście pewnie przyniosą sporo większych i mniejszych prezentów. Zastanawiam się, czy takie rzeczy ustala się wcześniej z gośćmi albo z przyszłą mamą, żeby potem nie było zamieszania z pakowaniem i transportem. Jak wy to rozwiązujecie przy baby shower organizowanym poza domem przyszłej mamy?

Dyskusja (3)

T

TamaraDopisze

06.05.2026 o 21:31

U nas przy baby shower poza domem po prostu jedna osoba przyjechała większym autem i od razu było wiadomo, że po imprezie zabiera prezenty do przyszłej mamy, więc nie było stresu na koniec. Dobrze też wcześniej dyskretnie podpytać samą mamę albo jej partnera, czy ktoś będzie mógł podjechać i pomóc z noszeniem, bo czasem dochodzą naprawdę duże paczki. Gościom nic specjalnie nie zgłaszałyśmy, poza tym że jeśli ktoś wiezie coś większego, to fajnie dać znać wcześniej organizatorce. Baby shower robicie w restauracji czy w jakiejś salce?
K

KonradKomentuje

06.05.2026 o 21:35 • Odpowiedź do: TamaraDopisze

Też mam takie doświadczenie, że ogarnięcie jednego auta i jednej osoby do zabrania prezentów bardzo uspokaja końcówkę imprezy, ale dobrze tylko wcześniej upewnić się z przyszłą mamą albo partnerem, czy na pewno im pasuje, żeby wszystko od razu jechało do nich. A baby shower robicie daleko od jej domu?
N

NataliaNaTemat

06.05.2026 o 22:37 • Odpowiedź do: TamaraDopisze

Też mam takie doświadczenie, że jak od początku jest ustalone, kto bierze prezenty większym autem, to na koniec wszyscy są dużo spokojniejsi i nie robi się chaos. Fajnie też wcześniej zagadać do partnera albo samej przyszłej mamy, bo czasem mają już swój plan na odbiór prezentów.