Z
ZuzannaKomentuje
11.05.2026 o 22:37
U nas przy życiu bez auta najbardziej sprawdziły się rzeczy, które naprawdę ułatwiały wyjścia z domu, a nie kolejne „słodkie” gadżety. Strzałem w dziesiątkę była porządna torba do wózka albo lekki plecak parentingowy, bo przy spacerach i komunikacji miejskiej wszystko trzeba mieć dobrze ogarnięte i pod ręką. Super przydał się też śpiworek do wózka albo dobry koc do otulania, bo przy codziennym kursowaniu po mieście pogoda potrafi zaskoczyć kilka razy w ciągu dnia. Jeśli już mają wybrany wózek, to bardzo praktyczna bywa osłona przeciwdeszczowa albo organizer mocowany do rączki, bo to są rzeczy używane non stop. Z takich mniej oczywistych prezentów świetnie wspominam też duży zapas pieluch, chusteczek i mini kosmetyków w wersji „na wyjście”, bo to schodzi błyskawicznie i serio odciąża na starcie. Fajnym pomysłem bywa też bon do sklepu z akcesoriami dziecięcymi, ale tylko jeśli wiesz, że oni wolą sami dobrać konkret pod swój tryb dnia. Ja bym celowała właśnie w coś, co pomaga ogarnąć codzienne wyjścia, bo przy życiu pieszo to czuje się od razu. Wiesz już, czy oni planują bardziej nosidło, czy raczej wózek?