E
ElizaOdpisze
30.04.2026 o 16:46
U nas najlepiej sprawdziło się coś prostego i osobistego, a nie typowo „gadżet dla taty”. Dałam mojemu partnerowi małe pudełko z pierwszym zdjęciem USG, krótkim listem od serca i drobiazgiem, który mógł zachować na później, i naprawdę był wzruszony. Fajnym pomysłem jest też coś, co będzie mu towarzyszyć już teraz, np. kubek, koszulka albo brelok z jakimś Waszym prywatnym tekstem o zostaniu tatą, a nie oklepanym napisem. Jeśli lubi bardziej praktyczne prezenty, można to połączyć z czymś do wspólnego czasu przed porodem, np. voucherem na masaż, kolację albo weekend tylko we dwoje. Mój partner najbardziej ucieszył się właśnie z tego, że prezent nie był patetyczny, tylko „nasz” i przypominał, że przeżywamy ten etap razem. Myślę, że najlepiej działają rzeczy, które mają emocje, ale nie są przesadzone. Jeżeli jest raczej typem sentymentalnym, poszłabym bardziej w pamiątkę, a jeśli praktycznym, to w coś codziennego z miłym akcentem. Twój partner jest bardziej romantyczny czy raczej lubi konkretne prezenty?