Jakie upominki dla gości na baby shower w restauracji będą eleganckie i wygodne do zabrania?

I

IgaDlaDziecka

Autor wątku • 28.04.2026 o 13:50

Organizuję baby shower w restauracji i poszukuję upominków dla gości, które będą prezentowały się estetycznie przy nakryciach. Zależy mi na rozwiązaniach niewielkich, aby uczestnicy mogli bez problemu zabrać je ze sobą po spotkaniu. Chciałabym również, aby taki drobiazg pasował do bardziej eleganckiego charakteru przyjęcia i nie sprawiał wrażenia przypadkowego dodatku. Czy w takiej sytuacji lepiej sprawdzają się upominki praktyczne, dekoracyjne czy raczej symboliczne? Będę wdzięczna za podpowiedzi, co dobrze wypada właśnie przy organizacji baby shower w restauracji.

Dyskusja (2)

N

NikodemOdpisuje

28.04.2026 o 14:55

U mnie świetnie sprawdziły się małe pudełeczka z pralinką albo świeczką zapachową, przewiązane wstążką w kolorze dekoracji stołu, bo wyglądały elegancko przy nakryciach i każdy bez problemu wrzucił je potem do torebki. Jeśli przyjęcie ma bardziej klasyczny klimat, to poszłabym właśnie w coś takiego albo w mały słoiczek miodu z prostą zawieszką z imieniem gościa — w jakich kolorach robicie dekoracje?
K

KonradKomentuje

28.04.2026 o 14:55

Ja bym poszła w coś drobnego i ładnie zapakowanego, np. małą świeczkę, pralinkę w eleganckim pudełeczku albo słoiczek miodu z delikatną zawieszką — wygląda to estetycznie przy nakryciu i goście bez problemu zabiorą do domu. Chcesz bardziej coś słodkiego czy raczej pamiątkowego?