Jaki prezent dla przyszłej mamy spodziewającej się bliźniąt będzie naprawdę przydatny?

M

MalwinaWyprawka

Autor wątku • 28.04.2026 o 12:26

Szukam prezentu dla przyszłej mamy, która jest w zaawansowanej ciąży bliźniaczej i coraz częściej mówi, że najbardziej martwi ją codzienna organizacja po porodzie. Chciałabym kupić coś, co faktycznie odciąży ją lub ułatwi pierwsze tygodnie, a nie będzie tylko miłym dodatkiem do zdjęć. Ubranek i podstawowych rzeczy dla dzieci ma już sporo, więc zależy mi na czymś bardziej przemyślanym i przydatnym właśnie w takiej sytuacji. Nie chcę też, żeby prezent był zbyt osobisty albo krępujący, bo nie jesteśmy rodziną, tylko bliskimi znajomymi. Co naprawdę się sprawdza przy bliźniętach? Lepiej wybrać coś typowo dla mamy czy raczej pod codzienne funkcjonowanie?

Dyskusja (1)

A

AdamKomentuje

28.04.2026 o 13:16

Ja bym poszła w coś, co naprawdę odciąży ją po porodzie, np. voucher na pomoc położnej laktacyjnej, kilka godzin wsparcia douli albo gotowe obiady z dowozem, bo przy bliźniakach ogarnięcie codzienności potrafi być dużo cenniejsze niż kolejny gadżet. Jeśli chcesz kupić rzecz, to super sprawdza się też poduszka do karmienia bliźniąt albo leżaczki, żeby mogła na chwilę bezpiecznie odłożyć maluchy i mieć wolne ręce — wiesz może, czego najbardziej się obawia: karmienia czy organizacji dnia?