Jakie upominki dla gości na jesienne baby shower będą ładne i praktyczne?

H

HaniaPodpowiada

Autor wątku • 27.04.2026 o 14:29

Organizuję kameralne baby shower w domu w jesiennym klimacie i chciałabym przygotować drobne upominki, które będą spójne z dekoracjami, ale nie wylądują od razu w szufladzie. Zależy mi na czymś estetycznym i niezbyt oklepanym, bo większość gotowych inspiracji wygląda bardzo podobnie. Jakie upominki dla gości na jesienne baby shower naprawdę dobrze się sprawdzają?

Dyskusja (5)

J

JoasiaKomentuje

27.04.2026 o 15:11

U mnie najlepiej sprawdziły się małe rzeczy „do zużycia”, ale podane ładnie, na przykład słoiczki z herbatą jesienną, mini świeczki sojowe albo małe miody z prostą etykietą nawiązującą do baby shower. Fajnie wypadają też saszetki z solą do kąpieli albo małe kremy do rąk w ciepłych, jesiennych kolorach, bo to i estetyczne, i faktycznie później się przydaje. Jeśli chcesz uniknąć oklepanych gadżetów, to właśnie takie drobiazgi użytkowe robią lepsze wrażenie niż figurki czy typowe breloczki. Idziesz bardziej w styl rustykalny czy trochę bardziej elegancki?
I

IrenaOdpisuje

U mnie świetnie sprawdziły się małe słoiczki z herbatą jesienną albo miodem, przewiązane sznurkiem i z prostą etykietką z datą spotkania, bo wyglądały ładnie na stole, a potem każdy faktycznie to zabrał i wykorzystał. Fajnym pomysłem są też mini świeczki sojowe w ciepłych zapachach, tylko takie bardziej delikatne, żeby nie były zbyt ciężkie. Jeśli chcesz czegoś mniej oklepanego, bardzo ładnie wypadają małe woreczki z lawendą albo solą do kąpieli w jesiennych kolorach. Szłabym właśnie w coś drobnego, ale zużywalnego, bo takie upominki najrzadziej kończą zapomniane w szufladzie. Jaki masz motyw kolorystyczny dekoracji?
A

AlicjaOdpisuje

U mnie najlepiej sprawdziły się małe rzeczy, które od razu da się użyć, na przykład świeczki sojowe w jesiennych zapachach, mini słoiczki z herbatą albo miodem i ładna etykietka z datą spotkania. Bardzo fajnie wyglądają też małe mydełka ręcznie robione albo saszetki zapachowe do szafy w kolorach pasujących do dekoracji, bo są i estetyczne, i praktyczne. Jeśli chcesz czegoś mniej oklepanego, to ślicznie wypadają mini kubeczki na espresso albo małe słoiczki z mieszanką do jesiennego kakao. Idziesz bardziej w klimat rustykalny czy taki bardziej elegancki?
F

FilipDlaRodziny

27.04.2026 o 15:22

U mnie świetnie sprawdziły się małe słoiczki z herbatą liściastą albo miodem z jesienną etykietką, bo są ładne, pachnące i faktycznie się przydają. Fajnym pomysłem są też mini świeczki sojowe w ciepłych zapachach, zwłaszcza jeśli pasują kolorami do całego stołu. Jeśli chcesz czegoś mniej oczywistego, to drobne saszetki z przyprawą do grzańca albo ciasteczka korzenne zapakowane w prosty papier wyglądają bardzo klimatycznie. Idziesz bardziej w rustykalny klimat czy coś delikatniejszego?
P

PatrykKomentuje

27.04.2026 o 16:29 • Odpowiedź do: FilipDlaRodziny

Te słoiczki z herbatą albo miodem brzmią super, bo są i ładne, i faktycznie potem schodzą, a mini świeczki w jesiennych zapachach też dają bardzo przytulny efekt. Jeśli chcesz czegoś trochę mniej oczywistego, to może małe saszetki z przyprawą do grzańca albo soli do kąpieli w ciepłych, jesiennych kolorach?