E
ElizaOdpisze
29.04.2026 o 07:36
• Odpowiedź do: PatrykKomentuje
Te pomysły są naprawdę w punkt, bo właśnie takie drobiazgi najlepiej się później wykorzystuje, a nie tylko stawia na półce. U mnie na jesiennym spotkaniu świetnie zeszły małe słoiczki z miodem z przywiązaną suszoną pomarańczą i cynamonem, bo wyglądały klimatycznie i od razu robiły za część dekoracji. Bardzo fajnie sprawdziły się też herbaty pakowane w małe kraftowe torebeczki z krótką karteczką, wtedy całość wyglądała bardziej osobiście. Z tych mniej oczywistych rzeczy podobają mi się też mieszanki przypraw do grzańca, bo są sezonowe i mają taki domowy, ciepły klimat. Ze świeczkami tylko pilnowałabym zapachu, żeby nie był zbyt ciężki, bo wtedy nie każdemu podejdzie. Jeśli chcesz czegoś praktycznego, a jednocześnie ładnego, to małe sole do kąpieli w bursztynowych słoiczkach też robią super efekt, zwłaszcza przy jesiennych dekoracjach. Mam wrażenie, że najlepiej wypadają właśnie takie upominki, które są proste, ale dopracowane wizualnie i pachną albo smakują jesienią. Idziesz bardziej w rustykalny klimat czy coś trochę bardziej eleganckiego?