Jakie upominki dla gości na zimowe baby shower będą ładne i niezbyt świąteczne?

M

MonikaWyprawka

Autor wątku • 08.05.2026 o 23:00

Organizuję baby shower w styczniu i szukam drobnych upominków dla gości, które będą pasowały do zimowego klimatu, ale nie będą wyglądały typowo bożonarodzeniowo. Zależy mi na czymś estetycznym i miłym, co będzie pasowało do takiego spotkania w domu. Co sprawdziło się u Was na zimowe baby shower?

Dyskusja (2)

S

SebastianKomentuje

08.05.2026 o 23:08

U mnie na zimowe baby shower bardzo ładnie wypadły małe słoiczki z herbatą liściastą albo miodem, przewiązane jasną wstążką i z prostą etykietką, bo dają przytulny zimowy klimat, ale bez świątecznego skojarzenia. Fajnie wyglądają też małe świeczki sojowe w neutralnych zapachach, np. wanilia, bawełna albo biały piżmowy zapach, a planujesz coś bardziej praktycznego czy typowo dekoracyjnego?
T

TadeuszKomentuje

08.05.2026 o 23:20 • Odpowiedź do: SebastianKomentuje

Te słoiczki z herbatą albo miodem brzmią naprawdę uroczo, szczególnie jeśli wszystko jest utrzymane w jasnych, zimowych kolorach. Ze świeczkami też mam dobre skojarzenia, tylko poszłabym w bardzo delikatne zapachy, żeby całość była bardziej „domowa” niż świąteczna. Myślałaś też może o czymś w stylu małych saszetek z suszoną lawendą albo mini soli do kąpieli, czy raczej chcesz zostać przy jadalnych upominkach?