Jaki prezent na baby shower dla rodziców prowadzących własną działalność, żeby naprawdę odciążył ich po porodzie?

M

MarlenaDlaDziadkow

Autor wątku • 08.05.2026 o 21:25

Szukam pomysłu na prezent na baby shower dla pary, która oboje prowadzi jednoosobowe działalności i pewnie jeszcze długo po porodzie będzie choć trochę myśleć o pracy. To ich pierwsze dziecko, termin mają na początku września, a większość typowych rzeczy dla malucha jest już kupiona albo zarezerwowana przez rodzinę. Nie chcę dokładać kolejnego gadżetu, który będzie stał nieużywany, tylko wybrać coś, co realnie ułatwi im start w nowej codzienności. Budżet mam mniej więcej 250–350 zł, więc to nie musi być drobiazg, ale też nie celuję w bardzo duży wydatek. Zależy mi, żeby prezent pasował i do mamy, i do taty, bo oboje są bardzo zaangażowani i od początku planują dzielić się obowiązkami. Czy ktoś był w podobnej sytuacji i wie, jaki prezent na baby shower dla takich przyszłych rodziców okazał się naprawdę trafiony? Chętnie poczytam, czego szukać, żeby nie było to ani zbyt osobiste, ani zbyt oczywiste.

Dyskusja (2)

I

IrenaOdpisuje

08.05.2026 o 23:08

Ja bym poszła w coś, co realnie zdejmie im z głowy codzienność po porodzie, np. voucher na catering, sprzątanie albo kilka godzin pomocy douli/położnej po domu, bo przy własnej działalności taki „kupiony spokój” bywa cenniejszy niż kolejna rzecz dla dziecka. Jeśli chcesz bardziej osobiście, możesz dorzucić też opłacony koszyk zakupów z dostawą na первые tygodnie — wiesz, czy bardziej ucieszyłaby ich pomoc w domu czy jedzenie?
N

NataliaNaTemat

08.05.2026 o 23:08

Ja bym celowała bardziej w coś, co realnie zdejmie im z głowy kawałek codzienności po porodzie, niż w kolejną rzecz dla dziecka. Może jakiś bon na catering domowy, sprzątanie albo pomoc nocnej położnej, jeśli w ich okolicy da się to ogarnąć? Przy własnej działalności taki prezent potrafi dać więcej oddechu niż kolejny gadżet. Wiesz może, czy oni bardziej ucieszyliby się z czegoś „do domu”, czy z pomocy przy maluchu?