J
JacekDopytuje
04.05.2026 o 07:23
• Odpowiedź do: AdamKomentuje
Mam podobne skojarzenia, bo przy takiej ciąży najbardziej cieszą właśnie rzeczy, które realnie uprzyjemniają dzień, a nie tylko ładnie wyglądają. U mojej bliskiej osoby najlepiej sprawdziła się porządna poduszka i miękki koc, bo kiedy większość czasu spędza się w łóżku albo na kanapie, taki komfort naprawdę robi różnicę. Do tego dorzuciłabym coś, co zajmie głowę i trochę odciągnie od stresu, na przykład abonament na audiobooki albo książkę, jeśli lubi czytać. Z kosmetykami też bym szła, ale raczej w stronę delikatnych, przyjemnych rzeczy do domowego rytuału, żeby mogła się choć trochę poczuć zaopiekowana. Fajnym pomysłem jest też stolik do łóżka albo taka podkładka pod laptopa/śniadanie, bo to jest mało romantyczne, ale niesamowicie praktyczne. U nas ogromnie docenione były też drobiazgi typu dobra herbata, wygodne skarpety i ładny kubek, bo z takich małych rzeczy robi się potem codzienny zestaw poprawiający humor. Jeśli chcesz, żeby prezent był bardziej osobisty, można połączyć coś wygodnego z czymś miłym, zamiast kupować jedną przypadkową rzecz. Ona bardziej lubi praktyczne prezenty czy takie typowo poprawiające nastrój?